Forum Lubuskiego Towarzystwa Genealogicznego
Wreszcie spe³ni³o sie moje marzenie, czyli zobaczenie chocia¿ na fotografii, wsi Wodniki, sk±d pochodzi moja mama i jej rodzice. Sta³o siê to przy wydatnej pomocy mojej ukraiñskiej znajomej- Olesi, której jestem za to ogromnie wdziêczny. Jeszcze wiêksz± satysfakcjê mam te¿ z tego powodu, ¿e Olesia znalaz³a dom mojej mamy i sfotografowa³a go. Teraz, gdy zobaczy³em ju¿ wie¶ mojej mamy, to mam nieodpart± ochotê, aby tam pojechaæ. Ale my¶lê, ¿e jeszcze nie w tym roku. Bardzo by³em zaskoczony, gdy okaza³o siê, ¿e Olesia spotka³a i rozmawia³a z dawn± przyjació³ka mojej mamy, pani± Horbaczewsk±, która tam zosta³a. Jakby ma³o tego, przes³a³a mi nawet zdjêcie tej pani. Nie dziwcie siê wiêc, ¿e autentycznie cieszê siê z tego, i¿ wreszcie moje poszukiwania i kontakty ze ¶wiatem internetowym przynios³y jaki¶ wymierny efekt.
Poni¿ej przedstawiam kilka fotografii z Wodnik.
Na tej fotografii powy¿ej jest dawny dom mojej mamy, wygl±da obecnie na dosyæ zniszczony i opuszczony, ale jest!
Kolejne zdjêcie to dom dawnych s±siadów mamy- pañstwa D±browskich, równie¿ opuszczony i podniszczony.
Te zdjêcia przedstawiaj± g³ówna ulicê w Wodnikach.
Kolejna fotografia przedstawia wspomniana ju¿ wcze¶niej pani± Nelê Horbaczewsk±, przed jej domem.
i to by by³o na tyle, je¶li chodzi o te zdjêcia. Resztê zdjêæ mo¿na zobaczyæ na stronie www.mariampil.io.com.ua na której to stronie bywam w ostatnim czasie bardzo czêsto. Ma³o, pomagam te stronê wspó³tworzyæ! Zapraszam do jej odwiedzenia, jest wprawdzie pisana po ukraiñsku i rosyjsku, ale jest tam wiele ciekawostek na temat tego miasteczka.
Bywa tak, ¿e cz³owiek chodzi i szuka i nic, a potem nagle jedno poci±gniêcie okazuje siê strza³em w dziesi±tkê. I wtedy jest ta wielka rado¶æ, jak ta, któr± dzielisz siê z nami na tym forum. Oby takich rado¶ci by³o jak najwiêcej.